Thuiswerken en Video meetings

Het privacyvriendelijke alternatief
14 april 2020

Admin


Thuiswerken en video meetings


Nu we allemaal door het Corona virus gedwongen thuiswerken, zijn bedrijven op zoek gegaan naar diensten waarmee je kunt videobellen. De afgelopen tijd is gebleken dat verschillende van deze videodiensten last hebben van security- en privacyproblemen.  Zo kwam bijvoorbeeld Zoom meerdere malen negatief in het nieuws met security  en privacy problemen.  Verschillende overheden en andere grote organisaties hebben hebben het gebruik van een aantal van deze diensten afgeraden of zelfs geblokkeerd.

Jitsi Meet is het privacyvriendelijk Open Source alternatief dat voor alle platformen beschikbaar is. Je kunt videobellen en videovergaderen vanaf je Android-smartphone of Iphone of computer, en dat helemaal gratis. Het programma is Open Source, hierdoor heb je als gebruiker de mogelijkheid om de hele code te controleren op fouten en achterdeuren. Je kunt de code zelfs aanpassen aan je specifieke behoeften. Je hoeft geen gebruik te maken van een speciale app, het werkt ook allemaal via een moderne internetbrowser.

“Glasswall maakt gebruikt van een eigen ingerichte Jitsi Meet server”
Ook de server software is Open Source. Mocht je dus geen gebruik willen maken van een server van een derde partij kan je deze ook in eigen beheer inrichten. Onze eigen Jitsi server is een VPS met 4GB RAM en 2 cores, waarmee wij onze zakelijke meetings goed kunnen doen. De Jitsi server gebruikt relatief lichte hardware om goed te kunnen werken. Hierdoor is het voor een onderneming vaak makkelijk zonder een grote investering een veilige en bruikbare videoconferencing server in te richten.


Heb je advies nodig bij het selecteren van een veilige thuiswerkoplossing? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch op 088 – 627 0100, of per mail via info@glasswall.nl.

Lees meer artikelen van Glasswall