Glasswall bijeenkomsten

 

 De menselijke schakel is en blijft de grootste risicofactor als het gaat om cybersecurity. Breng het personeel naar een hoger niveau door ze meer bewust te laten maken van de gevaren. 

Cybersecurity is meer dan alleen systemen en processen. Mensen vormen een belangrijke schakel in uw ICT beveiliging. Veel security incidenten kunnen worden voorkomen door eindgebruikers meer bewust te maken van risico’s. Daarom verzorgt Glasswall verschillende trainingen en workshops om security awareness binnen organisaties te vergroten

Security awareness

Glasswall zorgt voor verbeterde betrokkenheid en bewustwording bij eindgebruikers door het verzorgen van Security Awareness trainingen en workshops. Hierbij behandelen we de dagelijkse risico’s binnen een organisatie op het gebied van ICT security. Tijdens de trainingen en workshops maken wij inzichtelijk welk rol werknemers hebben als het gaat om informatiebeveiliging. Werknemers worden bewust gemaakt van de risico’s op het gebied van ICT security en leren deze risicovolle situaties herkennen, en ernaar handelen.

    

Onderwerpen

Phishingmails maken en herkennen

Onze specialisten laten zien hoe makkelijk het is om phishing mails te maken en in te zetten als een manier om bedrijfsnetwerken te hacken. Doordat de context van phishing inzichtelijk wordt gemaakt ontstaat bij eindgebruikers een verbeterd inzicht in hoe phishing mails kunnen worden herkend.

Hoe veilig is gratis Wifi?

Glasswall heeft een presentatie/demonstratie ontwikkeld waarin medewerkers bewust worden gemaakt van de risico's van het ondoordacht gebruik van free Wifi hotspots. Naast deze bewustwording worden er ook aanwijzingen gegeven hoe daar wel correct mee omgegaan kan worden.

Wat kan er gebeuren bij aanvallen van buitenaf?

Tijdens deze sessie worden demo's en scenario's gepresenteerd die laten zien wat er kan gebeuren wanneer kwaadwillenden van buitenaf op het netwerk komen. Uiteraard laten we zien wat kan je er als eindgebruiker tegen kunt doen.

Hoe belangrijk is een goed wachtwoord?

Recente hacks hebben laten zien dat zwakke wachtwoorden een bron van data-diefstal kunnen zijn. Wij zijn van mening dat dit een onderbelicht ,maar zeer belangrijk onderdeel is van IT Security. Wij zullen tijdens deze sessie aantonen waarom een sterk wachtwoord belangrijk is en uiteraard handige tips geven voor het zelf genereren van sterke wachtwoorden.

E-mail: wat niet te doen

Welke link is het wel of niet waard om op te klikken. Hoe kan ik zien of ik de afzender kan vertrouwen. In deze demo laten we zien wat de gevolgen kunnen zijn wanneer in wordt gegaan op phishing mails.

Hoe veilig is een USB stick?

Wij hebben een manier ontwikkeld om medewerkers bewust te maken van het ondoordacht gebruiken van USB-sticks. USB-sticks zijn nog steeds een manier van verspreiding van virussen en malware.

Veilig internetten

Medewerkers worden bewust gemaakt van de risico's verbonden aan gebruik van het internet. Naast deze bewustwording worden er ook aanwijzingen gegeven hoe daar mee om te gaan. Onderwerpen die aan bod komen zijn: 

    • wat is een veilige browser

    • hoe kan ik internetten zonder dat ik de tracken ben 

    • is een website veilig : https en SSL certificaten

Interesse in een bijeenkomst?
 

   Let's talk