Beleid & Wetgeving

 

Cybersecuritybeleid

Cybersecurity incidenten kunnen niet alleen voorkomen worden met logisch nadenken. Cybercriminelen proberen op allerlei manieren jouw organisatie binnen te dringen. In veel gevallen proberen ze daarbij misbruik te maken van de menselijke schakel binnen de organisatie.

Een goed en duidelijk gecommuniceerd cybersecurity beleid geeft jou  en je collega's houvast bij onverwachte situaties. Bovendien helpen vastgelegde procedures jouw personeel gestructureerd om te gaan met bedrijfs- en klantdata tijdens bijvoorbeeld contact met externe partijen.

Odoo tekst en afbeelding blok

Wetgeving; de AVG is slechts het begin

Je hebt ongetwijfeld te maken gekregen met de gevolgen van de invoering van de AVG. Documenten zijn opgesteld en de procedures zijn bedacht. Maar wat nu?

Wij hebben kennis van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wetgeving. De AVG is inderdaad slechts het begin. Denk alvast aan de ePV (e-privacyverordening) die in nog 2019 ingevoerd wordt. De naleving wordt nog niet actief gecontroleerd, maar het moment waarop dat wel gebeurt komt met rasse schreden dichterbij. Jouw bedrijf heeft in de voorwaarden netjes verwerkt wat de opslagtermijn is, welke cookies gebruikt worden en hoe bezoekers zelf controle hebben over de persoonlijke gegevens. Nu de naleving nog.

Wat doe jij bij een datalek?
Glasswall adviseert je graag over het voldoen aan  alle wet- en regelgeving omtrent dataveiligheid.

Interesse in ondersteuning op het gebied van Beleid & Wetgeving?